De genomineerden zijn bekend!

Ook deze januari zal het Veldhovens Sportgala plaatsvinden in Theater de Schalm. Sporters met een bijzondere prestatie die in Veldhoven wonen of aangesloten zijn bij een Veldhovense sportclub konden de afgelopen maanden genomineerd worden. De nominatie brievenbus is gesloten en de kanshebbers zijn bekend.

 

Net als ieder jaar zijn er vier categorieën voor het Veldhovens Sportgala. De eerste categorie is die van de sporttalenten. Ook dit jaar waren er vele sporters die in aanmerking komen, maar de keuze van de selectiecommissie, in willekeurige volgorde, is gevallen op Tim Verbaandert wie op het NK Atletiek zilver won. De volgende genomineerde in deze categorie is Fons van Sambeek, vorig jaar ook genomineerd en Fons is als 15 jarige geëindigd op de 3 de plaats op de Nederlandse ranglijst t/m 16. Naast Fons en Tim is ook Quinten Pongers genomineerd, die onder andere op het Nederlands Kampioenschap Poolbiljart in meerder klassen goud won.

 

Naast sporttalenten worden ook sportploegen van het jaar gekozen. De genomineerden in deze categorie zijn het G-team van RKVVO die afgelopen jaar kampioen werden. Het sjoelteam van de Kemphanen in Veldhoven is ook genomineerd. Zij werden afgevaardigd naar het WK Sjoelen en zijn daarbij Wereldkampioen geworden. Als derde is CDK van Cardo genomineerd. Zij werden wereldkampioen Hip Hop.

 

Ook zijn er veel sportvrouwen in Veldhoven. Voor deze categorie is ook een top drie genomineerden gekozen die alle drie kans maken op de titel sportvrouw van 2017. Robin Didden, vorig jaar gewonnen, is één van de drie dames in het rijtje. Ze werd afgelopen jaar zowel Nederlands kampioen in de junioren als in de senioren. Ook Lizzy Witlox is genomineerd voor haar prestaties van het afgelopen jaar. Ze werd onder andere Overall winner van de World Cup Mountainbike. De derde op de lijst is Linda van Akere, een paardrijdster bij Rijvereniging St Jan in Oerle. Ze werd niet alleen Brabants Kampioen maar ook Nederlands Kampioen.

 

De laatste categorie is die voor sportmannen. Ook hier is een top drie gekomen van Veldhovense sportmannen die kans maken op de titel sportman 2017. De kansmakers zijn Jaap van Dorp, aanvoerder van het Nederlands Curlingteam dat in april 2018 naar het WK zal gaan. Benjamin Bok, Veldhovenaar en grootmeester in het schaken. En Daan van der Linden, Veldhovenaar en Europees Skateboarder.

 

Op vrijdag 19 januari 2018 worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een spectaculaire avond in Theater de Schalm. Deze avond is voor iedereen te bezoeken en volledig gratis. Klik hier voor het volledige overzicht.