Ik zal het de Nederlandse heren moeilijk blijven maken.

 “Ik ben Olaf Heijne, een gepassioneerde kanovaarder. Ondanks dat ik al 44 ben vaar ik toch nog in de top van Nederland. Het kanoën combineer ik met een baan als toezichthouder weg en waterbouw. Mijn drijfveer om te sporten en het beste in mezelf omhoog te halen blijft uiteraard het plezier, anders hou je het namelijk nooit vol. Ondanks dat ik uit mag komen in de veteranen klasse (vanaf 34 jaar) vaar ik ook nog vaak in de seniorenklasse (vanaf 18 jaar) daarin ben ik dan ook de laatste jaren nog meerdere keren Nederlands kampioen geworden. Vorig jaar was echter wel mijn hoogte punt met een deelname aan worldcup wedstrijden in de seniorenklasse en winst bij het officieuze WK voor veteranen.

 

Ik vind het geweldig dat Veldhoven een sportgala heeft, en op deze manier de sporters wat aandacht geeft. Uiteraard was ik vereerd dat ik vorig jaar tot sportman van het jaar ben verkozen. Deze trofee staat dan ook te pronken in de kast. Wel hoop ik dat ik langzamerhand verdrongen ga worden door iets jongere sporters! Ik zal blijven doorgaan met kanoën en zolang het niveau het toelaat de Nederlandse heren moeilijk blijven maken. Dat heeft dit jaar dan ook al weer geresulteerd en 2 Nederlandse titels bij de senioren en 4 bij de veteranen. Mijn wens blijft dat veel mensen met veel plezier blijven en gaan sporten!”

Reactie schrijven

Commentaren: 0