"Ooit hoop ik op Wimbledon te staan"

Afgelopen weekend stond ze nog in de finale van ITF Grade 4 in Heiveld, waar ze punten binnensleepte voor de wereldranglijst. Tess Demin is pas 14 jaar en nu al hoogt ze hoge ogen in de tenniswereld. Vandaar ook dat ze vorig jaar werd verkozen tot sporttalent van het jaar tijdens het Veldhovens Sportgala 2016 en droomt over Wimbledon.

 

Tess tennist bij Amjoy Tennis in Veldhoven waar ze traint en begeleidt wordt richting toernooien. Zo staat ze op veel grote toernooien en heeft ze al mooie prijzen in de wacht gesleept. Afgelopen maart werd ze naast Nederlands jeugdkampioen ook Europees Kampioen in de leeftijdscategorie tot en met veertien jaar en vlak daarvoor werd ze bekroond tot Veldhovens Sporttalent van het jaar.

 

 “De prijs van Sporttalent van het jaar was voor mij echt een bevestiging dat ik goed bezig ben.”, aldus een trotse Tess Demin. “De beker staat op mijn kamer in de vensterbank, ik zie hem dus iedere ochtend als ik opsta.” Naast het sporttalent werden ook de sportploeg, sportman en sportvrouw uitgeroepen tijdens een feestelijke avond in Theater de Schalm. “Het was een erg gezellige avond”, aldus Tess.

 

Dat ze toekomstdromen heeft is terecht want ze bewijst zich nu ook in een hogere leeftijdscategorie. Afgelopen behaalde ze punten in het dubbelspel op de ITF Almere. Hiermee pakte Tess, samen met haar partner Madelief, punten voor de wereldranglijst.

Commentaren: 0 (Discussie gesloten)
    Er zijn nog geen commentaren.